Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/hannedam.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/hannedam.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Foredrag | Hanne Dam

Foredrag

Efter Kvindeoprøret – Forestillingen om frihed

Hvordan har kvinden det i 2014?

Hvad har vi opnået?

Og hvad mangler?

Foredrag på baggrund af min bog med samme titel. Er udkommet på forlaget Tiderne Skifter.

Hvordan har ganske almindelige kvinder praktiseret den frigørelse, kvindeoprøret medførte? Hvordan har kvindeoprøret påvirket vores ambitioner, prioriteringer og følelser? Hvordan har frigørelsestankerne præget kvinders  samfundsmæssige rolle, moderskab og opfattelse af sig selv som en del af et parforhold? Foredraget sætter kød og blod på oprøret i form af konkrete kvindefortællinger, herunder foredragsholderens egen historie.

Er kvinder i dag frigjorte?

Ja – mere end vore mødre.

Men rigtigt frie?

Nej.

Det er min påstand, at mange kvinder ikke oplever sig som specielt frie, men tværtimod omklamret af krav.

At mange kvinder i dag lever et liv præget af kontrol.

Som jeg skriver i en kronik om min bog “Efter kvindeoprøret”: Prøv at passe en voksen kvinde op og spørg, om hun føler sig frigjort, og hun vil ikke have tid til at svare.

Hun skal formentlig på job eller til fitness. Under alle omstændigheder er hun målrettet for at kunne holde sig selv og sin krop ud – og for at klare sin hverdag.

Men hvad med ungerne, kærligheden og seksualiteten? Og kan staten – samfundet – politikerne – gøre noget ved det? Og evt. hvad?

Det snakker vi om.

 

Se interview med Hanne Dam på TV2 Lorry søndag d. 7. marts 2010 om Efter Kvindeoprøret
http://www.tv2regionerne.dk/video.aspx?Id=533478

Hør Hanne Dam hos Poul Friis i P1 Formiddag mandag d. 8. marts 2010 kl. 9.09
Kvindefrigørelsen kostede: http://www.dr.dk/P1/P1Formiddag/Udsendelser/2010/03/05084923.htm

 

Uddrag af anmeldelser af “Efter kvindeoprøret – forestillingen om frihed”:

Femina: “…en fantastisk bog”

Uddrag af bibliotekernes lektørudtalelse: “En meget interessant bog.” … “Der er udkommet en del bøger om kvindeoprøret, men ikke en som denne, der fortæller otte meget konkrete historier om kvindeoprørets kvinder” … “Bogen henvender sig til kvinder i alle aldre med interesse for kvindebevægelsen. Yngre kvinder, som er opdraget af oprørets kvinder, vil her kunne få indsigt i deres mødres kampe og valg.”

 

Lone Nørgaard, Jyllands-Posten: Jeg har på godt og ondt kunnet spejle mig i de otte kvinders fortællinger og nikket genkendende til dilemmaerne i moderne kvindeliv. På den måde er portrætbogen mere vedkommende end Gieses erindringer, der et langt stykke af vejen alene skal bæres oppe af kendiseffekten.”

 

Arne Mariager, Vejle Amts Folkeblad: “Hanne Dam har på ingen måde skrevet en tude-bog. Så langt fra. Men hun erkender, at kvinderne har betalt en pris”…”Bogen er velskrevet i sjælden grad. Stof, der kunne være tungt og teoretisk, behandles med artistisk lethed uden at miste substans…” “Og så er det befriende at læse en bog om kvindeoprør, der ikke gør mænd til fjender, men tværtimod tager afsæt i, at kvinder og mænd er en rigtig god ide. Når de får lov at være netop kvinder og mænd.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

5 + 5 =